top of page
IMG_7910.JPG

Babyspa Wonderland

Wat is een babyspa: 

Een babyspa is een wellnesscentrum speciaal voor baby's. De jacuzzi's zijn speciaal voor baby's en bij ons voorzien van hydrotherapie. 

Floaten verbetert de balans en coördinatie van je baby, wat op de lange termijn helpt bij het kruipen, lopen en zwemmen. Het warme water werkt kalmerend en is goed voor het slaapritme. De tegendruk van het water helpt tegen krampjes en heeft een positief effect op de spijsvertering. Het kan voorkomen dat je baby vaker huilt door de krampjes of onrust. Dit kan meerdere oorzaken hebben. Floaten is hier een zeer goede oplossing voor. Het is eigenlijk ook wel logisch. Je kent dat gevoel toch wel als je een wellness centrum binnen loopt? Dat gevoel wat je ervaart als je in een jacuzzi zit met die heerlijke bubbels en dat warme water? Eén en al rust en je komt er helemaal zen vandaan. Zo is het ook voor baby's. Ze worden al vroeg blootgesteld aan allerlei prikkels en de enige manier voor een baby om zich te uiten is door te huilen. 


Door geregeld met je baby naar de spa te gaan, wordt de overbelasting aan prikkels geminimaliseerd en kan hij/zij zich ontspannen. Bovendien is het een win-win situatie. Het kan voor jou als moeder of vader ook heel vermoeiend zijn als je een ontevreden baby hebt die vaak huilt. Je kan je er machteloos door voelen, maar vergeet niet: "het is het mooiste cadeau dat er is". Dat is een cliché, maar wel de waarheid. 


Uiteraard is de spa er echt niet alleen tegen krampjes, of overprikkeling. Het is super schattig om je baby te zien dobberen. Zelfs door alleen te kijken naar je baby in de jacuzzi word je als ouder zelf helemaal ontspannen. 


Babymassage: 

Naast het floaten bieden wij ook babymassages aan. De babymassages zijn goed voor het kleine lijfje om de lenigheid te bevorderen en de baby te laten ontspannen. Zo verwijs ik weer naar een volwassene die zelf gemasseerd wordt. Heerlijk ontspannen, goed voor de doorbloeding, goed voor je geest etc. etc.  Ben je als ouder nog niet eerder gemasseerd? Dan wordt dat hoog tijd! Een baby ligt veel, kruipt na een aantal maanden en gaat uiteindelijk lopen. In het begin is het daarom heel belangrijk om je baby te masseren. Niet alleen voor de ontwikkeling naar het kruipen en lopen toe, maar ook voor de spieren. Wist je dat baby's ook al kleine knoopjes hebben? Boek dus gerust een massage bij je floatsessie. Wij begeleiden je tijdens de massage. Het is heel bijzonder om je baby te masseren en een speciaal moment van verbondenheid tussen ouder en kind. 

Praktische informatie: 

Zo kan ik nog heel veel vertellen over de vele voordelen, maar nu even wat praktische informatie. Als je een spa sessie bij ons boekt is het belangrijk dat je kindje gevoed en uitgerust is. Na het floaten zal hij/zij honger hebben dus het is raadzaam om extra voeding mee te nemen. Indien gewenst mag er gevoed worden in de spa. 


Als de baby gevaccineerd is moet er 72 uur gewacht worden voordat de baby komt floaten. Het is niet goed voor de baby om met koorts of een verkoudheid naar de spa te gaan. 


In de spa hebben wij zwemluiers, handdoeken en olie zodat jullie onbezorgd kunnen genieten. 


Elke float sessie is inclusief een kopje koffie, gember of muntthee en wat lekkers. 


Heb je nog vragen of wensen, neem dan gerust contact met ons op. We denken graag met jullie mee.

Babyspa Wonderland: Over mij
IMG_8845 (1).jpg
Babyspa Wonderland: Afbeelding

Wij verwelkomen u graag

Floaten draagt bij aan een relaxmoment voor ouder(s) en kind

Babyspa Wonderland: HTML Embed
bottom of page